Wij begrijpen dat een zieke werknemer meer is dan alleen een openstaand dossier of een kostenpost. Bij TeamWerklust werken daarom niet alleen dossiertijgers maar ook liefhebbers van een goed gesprek. Persoonlijk contact is daarbij onmisbaar, daarom komen wij graag naar je toe. Zo komen we samen tot de beste oplossingen, voor jou en je werknemer. Want verzuim voorkomen en oplossen is teamwerk!

 

Verzuimbegeleiding

Verzuim, het brengt jou als werkgever of leidinggevende vaak in een lastige situatie. Er komt veel administratieve rompslomp bij kijken en door de hoge kosten zijn er aanzienlijke zakelijke en financiële belangen om rekening mee te houden. Maar het gaat ook gewoon over mensen. Een collega die gemist wordt op de werkvloer. Een medewerker die je zo goed mogelijk wilt helpen. En dan heb je ook nog eens te maken met een team wat zich moet aanpassen aan een nieuwe situatie. Onze casemanagers helpen je bij iedere stap.

Duurzame inzetbaarheid

Duurzaam inzetbaarheidsbeleid is niet meer van de agenda weg te denken in organisaties die werk willen maken van werkgeluk. 

Waar het echt om gaat is werknemers te stimuleren en te faciliteren om langer vitaal, gemotiveerd en productief te zijn.

Hoe zet je een goed beleid op en welke onderdelen van de organisatie zijn hier allemaal bij betrokken? Wij helpen je om hier vandaag nog mee aan de slag te gaan.

 

Mobiliteit en Vitaliteit

Vitaliteit gaat over gezondheid, balans en veerkracht. Mobiliteit betekent in ontwikkeling en beweging blijven om te voorkomen dat je vastloopt.

 Met onze methode maken we medewerkers bewust van hun eigen inzetbaarheid en knelpunten. De accucheck is een werkvermogenstest in combinatie met coaching. Allerlei interventies zijn mogelijk als gevolg, maar met deze methode zorg je ervoor dat je de juiste inzet.

 

 

Arbeidsdeskundig onderzoek

Langdurig verzuim is voor zowel de werkgever als voor de desbetreffende werknemer erg vervelend. Afhankelijk van de aard van de beperkingen, kan een werknemer in veel gevallen toch werkzaamheden verrichten voor de eigen of een andere organisatie. Onze arbeidsdeskundigen helpen bij het vinden van passend werk en een succesvolle re-integratie door te denken in mogelijkheden en door het re-integratieproces in beweging te brengen. 

 

 

 

Re-integratie 2e Spoor

Is jouw medewerker langdurig in verzuim en niet meer in staat om de eigen functie of een andere functie in de eigen organisatie uit te voeren? Dan moet je Spoor 2 opstarten.

Het tweede spoor van de re-integratie is gericht op het zoeken van een passende functie bij een andere werkgever. In een Spoor 2 traject begeleiden wij de medewerker intensief  bij het vinden van passend werk. Als je een Spoor 2 traject tijdig inzet voorkom je een loonsanctie en bied je je medewerker weer perspectief.

 

 

Trainingen

Training Frequent Verzuimgesprek

Leidinggevenden vinden gesprekken over frequent verzuim vaak lastig. En dat begrijpen we! Je wilt je medewerker niet onder druk zetten en het voelt soms overbodig om achteraf nog een gesprek te voeren over kort verzuim. Maar kort, frequent verzuim kan een voorbode zijn voor langdurig verzuim. Een gesprek daarover is dus heel belangrijk. Onze adviseurs komen graag langs om uit te leggen hoe je een verzuimgesprek het beste kunt voeren. Ook geven we praktische informatie over verzuimproblemen en de regels die daarbij komen kijken.

Training ‘Beat the stress’

Stress wordt vaak als een probleem gezien maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Als je maar weet hoe je er mee om moet gaan! Onder leiding van voormalig wereldkampioen boksen Don Diego Poeder en coach en arbeidsdeskundige Cynthia Peek kunnen medewerkers in teamverband of individueel ervaren hoe het is om anders met stress om te gaan. Niet door 1,5 uur lang aantekeningen te maken maar door zelf de bokshandschoenen op te pakken. Je leert je eigen grenzen te bewaken en je mentale weerbaarheid te vergroten. En die bokshandschoenen? Die krijg je na afloop mee naar huis.

Training Verzuim & Privacywetgeving

Je hebt een medewerker die langdurig ziek is. Wat nu? Wat mag je wel en niet? Wanneer moet je in actie komen en welke rol heb jij als leidinggevende of hr-medewerker in dit proces? En o ja, die privacywetgeving. Hoe zit dat eigenlijk bij verzuimbegeleiding? Al deze vragen komen aan bod tijdens deze workshop bij jou op locatie.

Training op maat

Een training is pas echt waardevol als hij aansluit bij waar jij en je team behoefte aan hebben. Daarom bekijken we graag samen met jou hoe we met elementen uit al onze werkzaamheden en diensten de beste training kunnen samenstellen voor jouw organisatie. Of je nu je leidinggevenden meer kennis wilt geven over verzuim of aan de slag wil met het hele team. Vraag bij ons naar de mogelijkheden.

Contact

Meer weten over de aanpak van TeamWerklust?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

14 + 11 =