Tel: (085) 060 17 15
26 maart 2020

Veelgestelde vragen rondom Corona en verzuim

We willen het niet steeds over Corona hebben. Maar we leven en we werken ermee. En dat levert veel vragen op met betrekking tot ziekteverzuim. Hieronder beantwoorden de 5 vragen die het meest aan ons gesteld worden.

1.Mijn medewerker meldt zich ziek met griep en/of verkoudheidsklachten. Moet ik hem/haar ziekmelden

Ja, als de medewerker met deze klachten zijn/haar werk niet kan verrichten.

Nee, als de medewerker zijn/haar werk wel kan doen, maar nu preventief thuis blijft vanwege het coronavirus. Misschien kan je medewerker thuis werken?

2. Hoe weet ik dat mijn medewerker echt ziek is? Moet hij/zij naar de bedrijfsarts?

Dat weet je niet, maar we gaan er vanuit dat iedereen, juist nu, oprecht handelt. De bedrijfsarts kan jouw medewerker niet testen op het coronavirus en heeft daar ook geen rol in. Daarnaast heeft de bedrijfsarts, ook uit voorzorgsmaatregelen, de spreekuren tijdelijk omgezet naar telefonische spreekuren.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Paragraaf” _builder_version=”4.4.0″ custom_padding=”||30px||false|false”]

3. En zelf testen, mag dat?

Los van dat we niet zouden weten hoe: Nee!

4. Sommige medewerkers zijn onzeker of ze kunnen gaan werken, wat moet ik doen?

Volg de richtlijnen van het RIVM. Maar we weten ook dat medewerkers in lastige situaties terecht komen, omdat bijv. klanten toch vragen om contact. Ga in gesprek met je medewerker! Door in gesprek te gaan en erkenning te hebben voor die onzekerheid, kom je er samen wel uit. En bel gerust met ons, of vraag je medewerker om zelf te bellen. Tel: 085-0601715

5. Hoe geef ik leiding aan de medewerkers die wel aan het werk zijn, maar thuis werken?

Zorg dat je medewerkers structuur hebben. Hele dagen achtereen thuiswerken kan, voor degenene die dat niet zo gewend zijn, lastig zijn. onze tips voor het bieden van structuur zijn:

  • geef duidelijke opdrachten mee, met heldere deadlines
  • als dat niet kan; geef duidelijk aan wanneer werknemers aan het werk moeten zijn, maar ook dat ze dagelijkse verplichte pauzes houden.
  • overleg geregeld, misschien wel vaker dan normaal, via Skype, Zoom of FaceTime. Zo houd je contact over het werk maar ben je ook onderdeel van de structuur. 
  • wees geinteresseerd, ook in de persoonlijke vragen die medewerkers kunnen hebben; immers iedereen gaat anders om met deze onbestemde situatie.

Neem contact met ons op of maak een afspraak. Onze deskundigen staan klaar om je vraag te beantwoorden.

© Teamwerklust. Alle rechten voorbehouden. |  Design > Illustration >