Tel: (085) 060 17 15

Verzuim voorkomen en oplossen

Wij begrijpen dat een zieke werknemer meer is dan alleen een openstaand dossier of een kostenpost. Het gaat er niet om of het een medische situatie is of niet. Het is een menselijke situatie. Bij TeamWerklust werken daarom niet alleen dossiertijgers maar ook liefhebbers van een goed gesprek. Persoonlijk contact is daarbij onmisbaar, daarom komen wij graag naar je toe. Zo komen we samen tot de beste oplossingen, voor jou en je werknemer. Want verzuim voorkomen en oplossen is teamwerk!

Verzuim

Casemanagement

Het is al vervelend genoeg wanneer een medewerker niet kan komen werken door ziekte. Het maakt het nog lastiger wanneer je niet weet wat je als werkgever allemaal moet doen.

Of wanneer je het gevoel hebt dat de medewerker onvoldoende eigen verantwoordelijkheid neemt in het re-integratieproces. Bij ons kun je vanaf dag 1 de begeleiding laten doen door een casemanager. Deze handelt niet alleen, maar zet iedere stap in overleg met jullie HR afdeling of de direct leidinggevende. De begeleiding is oplossingsgericht en de medewerker staat centraal. Natuurlijk bouwen we een goed dossier op voor het UWV, maar liever voorkomen we dat het verzuim zo lang duurt. Onze begeleiding is gericht op in beweging komen.

Arbeidsdeskundig onderzoek

Langdurig verzuim is voor zowel de werkgever als voor de desbetreffende werknemer erg vervelend. Afhankelijk van de aard van de beperkingen, kan een werknemer in veel gevallen toch werkzaamheden verrichten voor de eigen of een andere organisatie. Een arbeidsdeskundige helpt bij het vinden van passend werk en een succesvolle re-integratie.

Bij een arbeidsdeskundig onderzoek kijken we naar de mogelijkheden om terug te keren in werk. Dat kan het eigen (aangepast) werk zijn of ander werk bij dezelfde werkgever. Als dat er niet is, dan moet er gekeken worden naar ander werk bij een andere werkgever. In ieder geval moeten alle mogelijkheden voor re-integratie worden benut. Een duidelijke rapportage met geduide functies geven de medewerker en de werkgever richting om de re-integratie voort te zetten. Ook staat hierin welke interventies kunnen bijdragen aan een succesvolle re-integratie.

Re-integratie coaching voor medewerkers

Verzuimt jouw medewerker en is het onduidelijk welke factoren meespelen of hoe lang het gaat duren? Start dan een re-integratietraject om ervoor te zorgen je medewerker werkt aan zelfmanagement, veerkracht en veranderbereidheid en zo snel mogelijk weer de stappen naar werk kan zetten. In dit re-integratietraject zit:

  • Coaching om eigen hulpbronnen aan te boren
  • Begeleiding op online platform
  • Heldere verantwoordelijkheid medewerker
  • Duidelijke voortgangsgesprekken
  • Re-integratieplan

© Teamwerklust. Alle rechten voorbehouden. |  Design > Illustration >