Tel: (085) 060 17 15
11 maart 2020

Boekenweektips duurzame inzetbaarheid

In het kader van de boekenweek hebben wij hier drie boeken uitgelicht, die we niet alleen zelf lezen, maar waarvan wij vinden dat iedere organisatie ze in huis moet hebben! Ze zijn inspirerend en richtinggevend voor ieder mens en iedere organisatie die werk wil maken van duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. In willekeurige volgorde:

Het Emotionele DNA van Pierre Capel

Dit boek legt ontzettend goed uit hoe gevoelens ontstaan en wat chronische stress doet met mensen. Niet alleen als het gaat om burnout-achtige klachten, maar de negatieve invloed van chronische stress op allerlei ziektes. De schrijver geeft kraakheldere adviezen hoe we dit zelf positief kunnen beïnvloeden en wat de rol van o.a. sport, yoga en meditatie hierbij is. Niet op basis van zweverige veronderstellingen, maar aan de hand van uitgebreide studies op het terrein van biochemie.

De gelukkige organisatie van Raymon Geurts

Dit boek sluit heel goed aan bij hoe wij als TeamWerklust in ons werk (en leven) willen staan. Het gaat over hoe je als organisatie toekomstbestendig wordt, hoe je zorgt voor een wendbare organisatie, welke rol leiders daarin hebben en of je echt medewerkers centraal durft te stellen. Onmisbaar boek wat ons betreft wanneer je werkt met thema’s als duurzame inzetbaarheid. En waar ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman een pleit bezorgt voor een algemeen positief mensbeeld, beschouwen wij dit boek als een gids waarmee organisaties praktisch aan de slag willen met betekenisvol werk.

Eigenaarschap van Frans Wijngaarden

Dit boek gaat vooral over hoe je eigenaarschap kan tonen over je eigen leven en je werk en loopbaan. Eigenaarschap maakt het onderscheid tussen jou en de concurrentie. Het helpt bij sturen op resultaat, vergroot betrokkenheid en verlaagt de kans op een burn-out. Een boek waarmee je als professional en als organisatie werkelijk aan de slag kan. Het belicht de 8 factoren van eigenaarschap, die ook nog eens meetbaar zijn gemaakt in de vorm van een scan. 

Een keer gratis en vrijblijvend sparren?

© Teamwerklust. Alle rechten voorbehouden. |  Design > Illustration >