In gesprekken met je medewerkers wil je graag werken aan een gewenste uitkomst of een oplossing. Soms lukt dat, maar heel vaak zit niet helpend gedrag de gewenste oplossing in de weg. Als dat gebeurt, dan is het tijd om je af te vragen: ‘Zitten we in de dramadriehoek?’ Meestal is het antwoord: ‘Ja’. En het punt is; we doen er allemaal aan mee, niemand van ons is dramavrij.
Je hoeft helemaal niet altijd dramavrij te zijn. Meestal komen we in drama omdat de situatie ons raakt in wat we belangrijk vinden. Of omdat herinneringen aan een eerdere gebeurtenis zich mengen in de huidige situatie. En kom op, drama zit in ons DNA. We houden ervan, en niet alleen op Netflix.
Als we kunnen reflecteren op wat ons raakt is dat goed, maar als we blijven rondcirkelen in drama, dan is er sprake van een probleem. In dat geval kosten gesprekken met je medewerkers veel energie, stagneert re-integratie, ontstaat geroddel of pestgedrag, enzovoort.
In deze workshop leer je meer over drama, leer je je eigen drama posities kennen, drama bij anderen herkennen en krijg je het gereedschap om eruit te komen. En vergeet niet… het begint bij jou.