Verzuim door stress, vermoeidheid en andere psychische klachten. 

Hoe herken je het, hoe voorkom je het en hoe los je het op?

 

 

 

Stress en vermoeidheidsklachten zijn een belangrijke oorzaak van verzuim. Medewerkers met verzuim door psychische klachten verzuimen gemiddeld 220 dagen en de kosten lopen in de tienduizenden euro’s per case. 

Hoe draag je zorg voor je medewerkers en kun je verzuim oplossen of zelfs voorkomen? 

 

 

 

Stress is een natuurlijke reactie die ervoor zorgt dat we kunnen omgaan met moeilijke gebeurtenissen. Onze gedachten over zo’n gebeurtenis zorgen soms voor gedachten en gevoelens waar we niet uitkomen. Daarnaast is het moeilijk om in deze tijd niet altijd aan te staan. Onze verhouding tussen actie en rust is niet altijd in balans.

Dit veroorzaakt klachten waardoor medewerkers minder kunnen presteren of gaan verzuimen. Maar de medewerker kan er ook zelf iets aan doen. Door als werkgever stressklachten in een vroeg stadium te leren herkennen, kun je ook in een vroeg stadium ondersteuning aanbieden. Op die manier kun je verzuim verkorten en wellicht zelfs voorkomen.

Doordat de medewerker leert om de eigen hulpbronnen aan te boren leert hij weer regie te pakken over zijn eigen werk- en privéleven. Daarnaast kun je jouw leidinggevenden leren hoe de juiste hulpbronnen vanuit het werk te activeren.

 

Meer lezen over verzuim door stress en vermoeidheidsklachten? Zoals:

  • Hoe werkt stress?
  • Hoe herken ik stressklachten?
  • Wat zijn hulpbronnen?
  • Hoe kan een medewerker zijn eigen hulpbronnen versterken?
  • Wat is de rol van de werkgever?
  • Hoe kan de bedrijfsarts ondersteunen?

Bij psychische klachten is het belangrijk dat je de signalen herkent, met je medewerker in gesprek gaat en zo snel mogelijk ondersteuning aanbiedt. Lees hier hoe wij dat aanpakken:

Als een medewerker zich ziekmeldt met psychische klachten dan plannen we zo snel mogelijk een afspraak met de bedrijfsarts. Daarnaast neemt één van onze coaches de vragenlijst arbeid en re-integratie af en bespreekt deze met de betreffende medewerker. Uit deze vragenlijst komt een voorspelling voor eventueel langdurig verzuim en alle aspecten die met de situatie verbonden zijn. Rond verzuim speelt vaak veel meer dan alleen medische klachten en dat geldt zeker bij psychische klachten. Aan de hand van de vragenlijst kunnen de de medewerker en de werkgever een onderbouwd voorstel doen voor ondersteuning. Deze kan vaak gewoon naast de reguliere behandeling plaatsvinden. De ondersteuning die wij bieden is gericht op coping en terugkeer naar werk. 

Meer weten over psychische klachten op de werkvloer?

Download vrijblijvend de werkwijzer ‘verzuim bij psychische klachten’

 

Voorwaarden

12 + 4 =

Stuur ons een bericht

Wil je meer weten over onze aanpak voor verzuim en duurzame inzetbaarheid?

10 + 11 =