Tel: (085) 060 17 15
19 maart 2020

Re-integratie en thuiswerken deel 1: Tijd voor coaching

Re-integratie is er op gericht om er alles aan te doen een werknemer die is uitgevallen weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Coaching kan hieraan veel bijdragen. Het zijn namelijk niet alleen medische klachten die voor ziekteverzuim zorgen. Maar hoe je omgaat met een verminderde belastbaarheid, onzekerheid, problemen in de werk-/prive-balans, moeilijk contact met een leidinggevende; het draagt allemaal bij aan het ontstaan en in stand houden van verzuim.

Waarom coaching bij re-integratie

Coaching is gericht op het beter omgaan met de aspecten van het werk die stress opleveren. Het omgaan met stresserende zaken in het werkende leven noemt men coping; veel verzuimproblematiek komt voort uit een ongunstige copingstijl. Door het herkennen van lastige situaties, het reflecteren op eigen gedrag en het toepassen van nieuw gedrag helpen we onze clienten in het omgaan met belemmeringen en een pro-actieve houding ten aanzien van de re-integratie.

De coachsessies zijn normaal gesproken 1 op 1, op het werk, thuis of tijdens een wandeling. Tijdens de maatregelen rondom het coronavirus houden we skype sessies.

Werken jij en/of je medewerkers vanuit huis?

Check of je aan de voorwaarden voor vitaal thuiswerken voldoet.

 

Coaching om verzuim te voorkomen

Naast coaching als onderdeel van de reintegratie is er steeds vaker behoefte aan coaching als preventieve interventie. Veel medewerkers ondervinden stress door een hoge werkdruk, vragen wellicht teveel van zichzelf of kunnen slecht omgaan met conflicten. Of er is spanning omdat de voortgang van het werk onzeker is, of dat de pensioenleeftijd wel werkend gehaald kan worden.

Het is niet altijd gemakkelijk om met je leidinggevende in gesprek te gaan. Een coach biedt ook een luisterend oor en helpt de medewerker met een persoonlijk plan om uitval te voorkomen en duurzame inzetbaarheid te bevorderen.

Juist nu is er tijd voor coaching en hebben veel mensen behoefte aan bezinning. Wil je nu een coachtraject voor jezelf of voor je medewerkers, vraag dan naar onze scherpe tarieven voor coaching via skype.

Verschillende vormen van coaching

Tot de mogelijkheden behoren:

  • Accu-check: een korte (3-5 gesprekken) serie gesprekken, en testen, die gaan over jouw duurzame inzetbaarheid. Je werkt aan een concreet plan om je eigen inzetbaarheid de komende periode maximaal te houden.
  • Focus door mindfulness (via skype); je werkt aan focus en omgaan met stress om daarmee beter de werkbelasting aan te kunnen; nu en straks.
  • Werkcoaching: omgaan met de specifieke eisen van het werk; zowel voor medewerkers als voor leidinggevenden.
  • Loopbaancoaching: 3 tot 5 gesprekken (ondersteund met testen) om te komen tot loopbaaninzicht; waar kom ik het beste tot mijn recht met mijn kwaliteiten en talenten. 

 

Een coachtraject voor jezelf of voor je medewerkers?

 

Veilig en gezond thuiswerken?

Download de gratis checklist om na te gaan of jij of je medewerkers aan de voorwaarden van vitaal thuiswerken voldoen.

Neem contact met ons op of maak een afspraak. Onze deskundigen staan klaar om je vraag te beantwoorden.

© Teamwerklust. Alle rechten voorbehouden. |  Design > Illustration >