Tel: (085) 060 17 15
2 april 2020

Tweede Spoortraject bij TeamWerklust

In dit blog lees je hoe wij een tweede spoortraject vormgeven  en waarom wij dat tegen een zeer concurrerend tarief van € 1800,00 kunnen aanbieden.

Wanneer een tweede spoortraject?

ls verzuim een jaar nadert, of als in een eerder stadium blijkt dat terugkeer in eigen werk niet mogelijk is, dan schrijft de Wet verbetering Poortwachter een tweede spoortraject voor.

Het tweede spoortraject richt zich op het vergroten van de reintegratiekansen van de zieke medewerker bij een nieuwe werkgever, omdat er weinig zicht op terugkeer is in eigen werk of in een andere functie bij de eigen werkgever.

Wat zijn de belangrijkste elementen van een goed tweede spoortraject?

Als jouw medewerker, met medische beperkingen, nieuw werk moet zoeken dan loop je daarbij aan tegen een aantal belangrijke zaken.

  • Vaak zitten medewerkers nog vast in de oude situatie; zij zijn ziek voor hun eigen werk en verwachten daar een oplossing voor. Een medewerker moet zijn focus verleggen naar ander werk en een andere werkgever. Het kost tijd en energie om medewerkers te motiveren en vertrouwen te geven dat het kan lukken.
  • Medewerkers die ziek zijn, zijn vaak gericht op wat ze niet kunnen. Dat is immers wat ze weerhoudt hun eigen werk te doen. Kennis van een beperkte belastbaarheid en passende belasting van een nieuwe functie is onmisbaar voor een geslaagd traject.
  • Medewerkers moeten eigenaarschap nemen voor hun re-integratie. Dat wil zeggen; zelf vacatures zoeken, zelf solliciteren. Medewerkers activeren en zelfredzaam maken is vaak een cruciaal aspect van een goed traject. 

Ervaring en deskundigheid

TeamWerklust is sinds 2001 actief op de markt van mens en werk. De professionals die TeamWerklust inzet voor deze trajecten zijn arbeidsdeskundigen met een aanvullende achtergrond. Die achtergrond kan variëren van fysiotherapeut, coach of beroepskeuzeadviseur. Door als een team samen te werken bieden deze professionals de klant altijd de juiste know -how op het juiste moment.

Opbouw van het tweede spoortraject

Een tweede spoortraject duurt een half jaar. Tijdens dat half jaar heeft de coach wekelijks contact met de medewerker. De tweewekelijkse coachgesprekken gaan meestal via beeldbellen en duren ongeveer een uur. Tussendoor hebben de coach en de medewerker net zoveel contact via telefoon en chat als maar nodig is. De medewerker krijgt zijn eigen beveiligde werkomgeving waarin hij met de coach mailt en waarin hij zijn opdrachten krijgt en uploadt. Wij rapporteren maandelijks aan de opdrachtgever en geven aan wanneer verplichtingen niet worden nagekomen. 

Tarieven

Wij willen zorgdragen voor goed werk tegen een eerlijke prijs. Consultancy en coachtarieven zijn de afgelopen jaren de pan uitgerezen en daar willen we niet aan meedoen. Het past niet in onze visie. We geloven in duurzaamheid. Dat is een belangrijk thema in ons werk, inhoudelijk wanneer het gaat om de inzetbaarheid van werknemers. Maar ook in hoe we willen omgaan met de partnership. We houden onze kosten laag en hebben daardoor geen uurtarieven van boven de € 100,00 

Een tweede spoortraject is mogelijk vanaf € 1800,00 en daarvoor krijgt jouw medewerker een half jaar lang wekelijkse begeleiding. Spoor 2 is ook te combineren met een arbeidsdeskundig onderzoek. 

Neem contact met ons op of maak een afspraak. Onze deskundigen staan klaar om je vraag te beantwoorden.

© Teamwerklust. Alle rechten voorbehouden. |  Design > Illustration >