KOBA-DI tool

TeamWerklust kan met de Kosten Baten-tool Duurzame Inzetbaarheid (KOBADI) inzicht geven in de kosten en baten van  uw investeringen in duurzame inzetbaarheid. De tool is ontwikkeld door TNO in samenwerking met het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI).

 

Wat levert investeren in duurzame inzetbaarheid op?

Medewerkers die niet inzetbaar zijn kosten geld. Dat verzuim veel geld kost weet iedereen. Maar wist je dat de medewerkers die wel aanwezig zijn, maar met verminderde inzetbaarheid of motivatie minimaal net zoveel kosten als het verzuim? En dat de kans groot is dat deze medewerkers mogelijk in de toekomst wel gaan verzuimen. Maar voordat je inzet op allerlei vormen van preventie is het wel belangrijk om te weten hoe je duurzame inzetbaarheid doeltreffend kunt organiseren. Dus, geen lukrake interventies, maar maatwerk zodat jouw medewerkers hun eigen verantwoordelijkheid kunnen oppakken ten aanzien van hun inzetbaarheid. 

  De KOBA-DI tool

  De Kosten Baten Tool Duurzame Inzetbaarheid maakt duidelijk welke besparing mogelijk is in jouw organisatie. Met dit meetinstrument (ontwikkeld door NPDI en TNO) kun je gericht en onderbouwd je beleid en strategie op het gebied van preventie en duurzame inzetbaarheid bepalen. De rekentool geeft weer welke verbeteringen op het gebied van vitaliteit, werk/privebalans, motivatie en leiderschap het meest zullen opleveren. Wanneer je weet welke maatregelen effectief zijn kun je goed beleid maken op duurzame inzetbaarheid en maatwerk leveren op het gebied van preventie. 

   

  Hoe zet je de KOBA-DI Tool in?

  Wil je voor jouw organisatie weten wat de kosten en baten van duurzame inzetbaarheid zijn? Onze adviseurs vullen samen met jou de tool in. Tijdens een workshop bekijk je samen met verschillende afdelingen naar het draagvlak voor de mogelijke maatregelen. 

  Hoe kun je aan de slag met duurzame inzetbaarheid?

  Download de brochure duurzame inzetbaarheid en leer welke stappen je kunt zetten. 

  Voorwaarden

  15 + 11 =

  Download hier de quickscan duurzame inzetbaarheid

  3 + 15 =

  Contact

  Meer weten over de aanpak van TeamWerklust?
  Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

  8 + 5 =